Curiosul caz Eden Hazard

“In opinia mea ar trebui sa fie in top 3, nu in top 10.”. Cel putin in viziunea lui Mourinho, Hazard era la sfarsitul sezonului trecut alaturi de Lionel Messi si Cristiano Ronaldo in topul celor mai buni jucatori ai lumii. Poate parea hazardata declaratia, dar sa ne amintim ca belgianul a fost pionul principal la Chelsea in sezonul castigarii celui de-al cincilea titlu din istoria clubului. Azi, Chlesea este pe locul 16 la un punct de retrogradare, iar Hazard e doar o umbra a jucatorului din sezonul trecut.

 

19 goluri sezonul trecut, 0 sezonul acesta

De pe 3 mai nu a mai inscris Hazard un gol in tricoul lui Chelsea si observam o usoara interdepenedenta intre jucatorul belgian si clubul londonez. Cu siguranta unul dintre motivele pentru care Chelsea este azi pe locul 16 e legat si de faptul ca Hazard nu mai reuseste sa inscrie. Astfel s-a ajuns la un total de 28 de meciuri in care Hazard nu a marcat. Problema pare sa fie doar atunci cand imbraca tricoul londonezilor, pentru ca in tricoul nationalei Belgiei are, in aceasi perioada de timp, 5 goluri marcate.

Lipsa golurilor este datorata si de faptul ca in acest sezon Hazard suteaza din ce in ce mai putin la poarta. Timp de 5 etape, timp in care Chelsea a jucat cu Aston Villa, West Ham, Liverpool, Stoke si Norwich, belgianul nu a avut nici un sut pe poarta. Exceptand meciul cu Aston Villa, cand a jucat doar 7 minute, in toate celelalte meciuri a fost titular. In toate aceste meciuri a avut 3 suturi blocate si 2 suturi peste spatiul portii.

 

Lipsa increderii 

316649Cand castigi titlul te astepti ca in noul sezon toti ochii sa fie atintiti spre tine. Asteptarile de la Chelsea erau mari la inceputul sezonului, multi privind-o ca mare favorita la castigarea inca unui titlu de campioana. Cele 9 infrangeri din campionat au spulberat visele unui nou titlu, chiar si o participare in cupele europene din sezonul viitor sta acum sub semnul intrebarii. In mod normal principalii criticati sunt jucatorii cheie din sezonul trecut si antrenorul. Daca Mourinho stie cum sa gestioneze aceasta presiune, in cazul jucatorilor se pare ca lucrurile stau altfel.

Lipsa de incredere s-a vazut cel mai bine in cazul lui Hazard dupa ce acesta a ratat lovitura de departajare din meciul cu Stoke din Cupa Ligii. Privirea de dupa ratare era asemanatoare a unui om care este resemnat cu situatia actuala si care pare ca nu poate sa ofere mai multe, cel putin pentru moment.

 

Exista si o parte plina a paharului?

In meciul retur cu FC Porto din Champions League am putut revedea cate ceva din jucatorul pe care il vazusem sezonul trecut. 27 de pase reusite din 36 si o pasa de gol pentru Willian, astea au fost realizarile lui Hazard in ceea ce este considerat printre cele mai bune meciuri din acest sezon pentru Chelsea.

Cu toate ca nu face un sezon bun, Hazard este inca o tinta pentru marile cluburi europene. In ultimele zile s-a vorbit din ce in ce mai mult de un posibil transfer in vara la Real Madrid.

 

Leave a comment