Asta nu mai este rivalitate

Pleci de acasa cu fularul echipei favorite la gat, ajungi la stadion si canti pentru fotbalistii echipei tale si te intorci acasa. Asa este normal sa se intample, dar cateodata mai apare si o mana de cretini care considera rivalitatea o chestiune de viata, dar mai ales de moarte. Nu-ti arati dragostea fata de clubul tau atunci cand pui mana pe ceva si ii dai altuia in cap, doar pentru ca sunt lucruri care te despart de rival. Arati doar ca esti inferior.

Sambata a fost zi de derby, vorba vine, un meci Dinamo-Steaua nu mai poate fi considerat derby cand doar vorbele se ridica la nivelul de meci mare. Un tanar de 18 ani a mers sa vada si el, ca multi altii, acest presupus meci de fotbal. Nu s-a mai intors acasa din cauza cretinitatii unora, prea inflamati de un nivel de masculinitate, la care s-a mai adaugat, cel mai probabil, si un adaos de alcool.

Aceste bestii cu chip de om nu sunt singurii vinovati pentru nebunia asta. Au o parte de vina si cei care instiga, uneori chiar in timpul emisiunilor, prin vorbe ironice, dar fara de sens. Asta nu mai este rivalitate. Asta e instigare la crima. Smecheria, alibiul folosit de cei care n-au facut mai nimic in viata lor, e la moda. Forta pumnului, atunci cand argumentele ies din discutie, arma unora care, plini de frustrare, refuleaza intr-o societate civilizata.

E cazul ca cei care sunt vinovati pentru aceasta crima sa plateasca cu ani grei de inchisoare, iar cei care instiga, prin emisiunile de prost gust de la noi, sa fie aruncati din mediul asta. Fotbalul nu are nevoie de voi. O rivalitate nu are nevoie de voi. Iubirea si atasamentul fata de o echipa nu ti-o arati prin ura fata de rivali, risti ca la un moment dat sa nu mai stii de ce-ti iubesti echipa, iar ura sa fie singurul lucru care te indruma din spate.

La final nu mai ramane decat sa spun un pios, “Odihneste-te in pace”.

Advertisements

One comment

  1. cuvintele sunt de prisos, dar cei care l-au ucis (asta înțeleg) vor face pușcărie (spre 20 de ani, sper) NUMAI dacă vor fi prinși. După numărul de spectatori care vin la meciuri și după scorurile din liga a 2-a, coroborat cu ceea ce scrii, soluția cea mai decentă este interzicerea fotbalului în România pe cel puțin 5 ani. Oricum, numai la Steaua – Dinamo mai vin spectatori, restul cifrelor și rezultatele (Poli, ASA, Pâncota) sunt jenante.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s