N-a fost sa fie (Jurnalul Wigan-episodul 1)

Zi de meci, prima etapa de Championship si sperantele erau la cote inalte. Bristol City este una dintre echipele asteptate sa termine in a doua jumatate a clasamentului si orice punct obtinut este pretios. Bine, cele trei puncte de ieri sunt aur curat, mai ales ca pana in minutul 81 au fost condusi de Wigan. N-a fost sa fie.

bristol-city-2-wigan-athletic-1-alex-gilbey-celebration-373-3230399_613x460“The Latics” au aliniat o echipa diferita decat cea din League One, ieri debutand cinci jucatori pentru Wigan. Fanii au fost incantati de jocul bun facut de Luke Burke (18 ani), fostul capitan al echipei Wigan U-18. Ceilalti patru debutanti au fost: Adam Bogdan (imprumutat de la Liverpool), Jake Buxton, Dan Burn si Alex Gilbey (foto). Ultimul a si marcat golul lui Wigan, in minutul 32, dupa o actiune a lui Wildschut in banda. Olandezul a trimis mingea in fata careului si de acolo, Gilbey l-a executat fara mila pe O’Donnell.

Bristol City a avut sansa sa egaleze chiar inainte pauzei, dar Adam Bogdan a fost la post si Wigan intra la pauza in avantaj. Prima repriza fusese la discretia lui Wigan, iar Gilbey, Grigg, Max Power sau Wildschut au hartuit in permanenta apararea adversa.

A doua repriza a fost un film de groaza pentru “The Latics”. Au incercat sa apere fragilul avantaj si in atac nu au mai contat deloc. Doar atat a asteptat ofensiva celor din Bristol, acestia punand presiune prin Kodja, Tomlin sau O’Neil. Wigan a incercat sa mai potoleasca tavalugul, dar singurele miscari ofensive au fost sortite esecului.

Minutele treceau si chiar daca apararea scartaia, Wigan parea ca va obtine toate punctele. Minutul 81, corner pentru Bristol City. Mingea este centrata bine in fata careului mic si Abraham, imprumutat de la Chelsea, trimite mingea cu o lovitura de cap in poarta lui Bogdan. Portarul maghiar a reusit cateva parade pe final de meci, dar inevitabilul a venit in minutul 90. Mingea se plimba in careul lui Wigan si ajunge la Tomlin care trage spre poarta, dar Bogdan respinge cu varfurile degetelor. Balonul ajunge in zona centrala si O’Neil trage, Reid e pe directia sutului si deviaza in poarta. 2-1 pentru Bristol City, cu doua goluri venite de la jucatori introdusi pe durata celei de-a doua reprize.

Suporterii nu au fost deloc multumiti de prestatia din a doua repriza, iar Daniels a fost cel mai criticat jucator, mai ales ca nu a reusit sa aiba o prestatie la fel de buna ca Burke, cel pe care il inlocuise in minutul 77. Nu este singurul motiv de suparare a acestora, plecarea lui Jason Pearce, unul dintre cei mai buni jucatori ai sezonului trecut, i-a facut pe multi sa critice campania de transferuri a clubului.

Tragem linie si avem parte de un debut cu lumini si umbre. O prima repriza buna si o a doua repriza dezastruoasa. Nu prea e timp pentru compatimire, marti, Wigan joaca in Cupa Ligii pe terenul lui Oldham, fosta adversara din League One.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s