Acelasi nume, destine diferite

Barcelona Sporting Club (Ecuador)

bsc5Echipa joaca in Guayaquil, principalul port din Ecuador si sunt porecliti “Idolo del astillero” (idolii santierului naval). Au fost fondati pe 1 mai 1925 de Eutimio Perez, un imigrant spaniol, iar numele echipei l-a dat dupa orasul in care se nascuse, Barcelona. Departe de gloria echipei de pe Nou Camp, ecuadorienii au castigat doar 14 titluri de campioni.

In 2012 FC Barcelona a incercat sa inregistreze brand-ul in Ecuador, insa in 2014 cele doua cluburi au ajuns la o intelegere de coexistenta. In incercarea de a atrage noi fani, conducerea ecuadoriana l-a adus pe Ronaldinho sa joace un meci amical la sfarsitul lunii ianuarie. Brazilianul nu este singurul jucator care a imbracat tricoul celor doua echipe, Carlos Medrano a jucat pentru FC Barcelona in sezonul 1959-60, ca mai apoi sa imbrace si tricoul celor de la Barcelona Sporting Club in 1970.

Liverpool FC (Uruguay)

liverpool-logoPe 12 februarie 1915, un grup de studenti de la o scoala catolica din Montevideo au fondat echipa Liverpool FC. Clubul a luat numele echipei din Anglia datorita numeroaselor vapoare ce veneau in portul Montevideo din Liverpool. Nu au castigat niciodata titlul de campion, iar in Uruguay sunt numiti ca “cea mai mare echipa care nu a castigat campionatul”.

Din sezonul 2005-06, tricoul pentru meciurile din deplasare este unul complet rosu, asemanator cu cel al cormoranilor. Cel mai celebru jucator al echipei a fost Roque Maspoli, castigator al Cupei Mondiale in 1950.

Everton de Vina del Mar (Chile)

WzgkpocEchipa a fost infiintata, pe 24 iunie 1909, de catre un grup de imigranti englezi. Motivul pentru care echipa a fost botezata in acest fel a ramas un mister, insa cea mai plauzibila teorie este ca au numit astfel echipa in semn de respect pentru echipa engleza care in acea perioada realiza un turneu in Argentina. In 1950 clubul a fost redenumit ca Everton de Vina del Mar.

In 2010 cele doua echipe s-au intalnit pentru un meci amical pe Goodison Park. Englezii au castigat cu 2-0 meciul. Everton de Vina del Mar a castigat de patru ori titlul de campioni si au participat de doua ori in Copa Libertadores. Echipa joaca din 2010 in a doua liga din Chile.

FC RM Hamm Benfica (Luxemburg)

50647Football Club Rapid Mansfeldia Hamm Benfica este numele complet al echipei fondate pe 26 martie 2004 in urma fuziunii dintre FC Hamm 37 si FC RM 86 Luxemburg. Echipa este compusa dintr-un amalgam de jucatori straini: nemti, francezi, portughezi, italieni si chiar si un jucator din Insulele Capului Verde.

Echipa a promovat in sezonul 2015-16 in prima liga din Luxemburg si se afla dupa 13 etape pe locul 7.

Clube Atletico Juventus (Brazil)

CA-Juventus-300x295Prima denumire a echipei a fost Extra Sao Paulo, dupa doar un an, in 1925, si-a schimbat denumirea in Cotonificio Rodolfo Crespi FC. Ultima schimbare a numelui a survenit in 1930, cand echipa a primit numele de Clube Atletico Juventus. Contele Rodolfo Crespi, propietarul echipei, era mare fan al echipei din Torino si astfel echipa a primit acest nume. Fiul contelui era un mare fan al echipei Torino FC si din acest motiv culorile echipei sunt asemanatoare cu cele ale marei rivale a Juventusului.

Echipa se afla actualmente in cea de-a treia liga din Brazilia. Lucas Moura si Thiago Motta au facut junioratul la CA Juventus, in timp ce Vampeta, campion mondial cu Brazilia in 2002, a jucat aici pentru ultima oara in cariera.

Berekum Chelsea si Berekum Arsenal

Berekum_Arsenal_LogoBEKERUM-CHELSEA-FCArsenal s-a fondat in 1978, pe cand Chelsea s-a infiintat in 2000. Cele doua au jucat in prima liga din Ghana pana in sezonul 2012-13, cand Arsenal a retrogradat in a doua liga. La Berekum Chelsea joaca Richard Annang, fotbalist care intre 2010 si 2013 a fost legitimat la FC Vaslui si unde a jucat doar sase meciuri.

Cele doua echipe isi joace meciurile de acasa pe Stadionul Berekum care are o capacitate de doar 5.000 de locuri.

Club Valencia (Maldive)

Club_ValenciaClub Valencia a fost fondata de catre niste tineri fotbalisti in 1979, iar numele a trebuit sa fie aprobat de catre guvern. Primele doua denumiri, Youth Recreation Movment si Juvenile Atletico Valenica, fusesera refuzate.

Echipa joaca in prima liga din Maldive si detine recordul de titluri, alaturi de New Radiant SC, ambele castigand cate cinci trofee. Este primul club din Maldive care a oferite contracte de joc fotbalistilor legitimati.

Blackburn Rovers si Vasco da Gama (Africa de Sud)

RoverssaVasco_da_Gama_logo.svgAmbele echipe joaca in a doua liga din Africa de Sud, prima fiind infiintata in 1968, in timp ce Vasco da Gama a fost infintata in 1980 de catre comunitatea portugheza, ea avand culorile si stema identice cu echipa din Brazilia.

Proprietarul clubului Blackburn Rovers, Dumisani Mcedani, a fost suspendat in 2013 pentru 4 ani dupa ce a atacat un arbitru in timpul unui meci. Sa fie de vina oare motto-ul echipei: “Tu ma lovesti. Noi te lovim”?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s