The Lawman

CDllZu3W0AA2kyuVuietul stadionului paralizeaza orasul. E ziua cea mare pentru diavoli, e ziua de totul sau nimic. O victorie ii mentine in prima liga, orice alt rezultat ii arunca in noroaiele ligii secunde. Arena e plina, iar cantecele galeriei se aud din ce in ce mai tare. Cand echipele ies de la cabine toti simt o durere in piept, “The King” sau “The Lawman” purta tricoul albastru. Nici nu trecuse un an de cand plecase de pe Old Trafford. In vara lui ’73 se intelesese cu oficialii lui Manchester United sa poata sa plece gratis. Dupa 11 ani intelegea ca nu mai poate sa joace in tricoul rosu mai ales ca in ultimii 2 ani era mai mereu accidentat.

 

Liniste totala, vuietul a disparut. Poti sa-ti auzi inima batand in piept. Mingea a intrat in poarta si United e in a doua divizie. Ce gol ciudat. Marcatorul, ce cruda e viata uneori, e Denis Law. Idolul tribunelor. Nu se bucura. Parca a paralizat si el alaturi de suporteri. Se uita in stanga si in dreapta si nu vede nimic. Nimeni nu mai misca. Antrenorul il schimba simtind ca Law nu poate sa mai joace.

 

Denis Law Mike Summerbee.640x480Iese incet si se indreapta spre vestiar. De cate ori a iesit el de acolo impreuna cu diavolii. Parca revede ziua in care a semnat. Venea din Italia, locul in care catenaccio este felul principal. Dupa primele jocuri deja intrase in inima suporterilor. Era prima raza de soare dupa dezastrul de la Munchen. Intra in vestiarul unde pentru el era a doua casa. Nu mai era ce a fost. Tricoul lui Charlton apartinea altcuiva. Best plecase si el, pentru ca fotbalul era spectacol, nu ceva cazon.

 

Tot ce traise el acolo parea aievea. Clipe magice petrecute pe Old Trafford. Se aude fluierul final. Acum e acum. La orice se gandea, doar sa nu fie fluierat de cei carora el le-a fost idol. O multime de suporterii il asteptau la iesire. Multi cu lacrimi in ochi, dar toti cantau numele celui care a fost primul rege pe Old Trafford. Pentru el acesta va fi ultimul meci din cariera pentru echipele de club.

 

In vara lui 1974 va merge cu nationala Scotiei la Campionatul Mondial, dar nu reuseste deloc sa inscrie. Dupa 18 ani de fotbal tragea linie. Dintre toate trofeele castigate unul ii era cel mai drag. In 1964 fusese numit cel mai bun fotbalist al Europei. Era anul in care marcase de 46 de ori pentru diavoli in toate competitiile. Record ce a ramas si pana astazi.

 

ManUtdTrinityB508Undeva langa stadionul Old Trafford descoperi o statuie. “The United Tinity” este un lucru sfant pentru fanii lui Manchester United. Best, Charlton si Law sunt cei care pentru un deceniu au adus fotbalul spectacol condusi de pe banca de Matt Busby.

 

 

Daca ti-a placut materialul nu ezita sa te abonezi pe facebook la pagina “Banca de rezerva”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s